Kultainen Nuija

Kultainen Nuija on huomionosoitus ja tunnustus hyvästä hallitustyöstä.

Hallituspartnerit ry alueellisine sisarjärjestöineen ja yhteistyökumppaneineen jakaa vuosittain huomionosoituksena hyvästä hallitustyöstä Kultaisen Nuijan. Palkinto jaetaan pk-yritykselle, joka on menestynyt avautumalla riippumattomille, ulkopuolisille hallitusjäsenille ja toteuttamalla hyvää hallitustyötä. Huomionosoitus voidaan antaa myös henkilölle esimerkiksi erityisen ansiokkaasta tutkimustyöstä hallitustyön piirissä.

Huomionosoitus myönnetään hakemuksesta ja Hallituspartneriyhdistysten ja näiden yhteistyökumppaneiden, kauppakamareiden, Perheyritysten Liiton ja muiden hallitusammattilaisjärjestöjen ehdotuksesta. Hakemukseen tai suositukseen tulee aina liittää perustelut hallitustyön merkityksestä.

Huomionososoituksen saajan valitsee palkintolautakunta, johon Hallituspartnerit kutsuu yrityselämän ja pk-yritysten hallitustyön ansioituneita asiantuntijoita. Palkintolautakunnalle esitykset valmistelee Hallituspartnereiden sihteeristö.

Harkittaessa huomionosoituksen saajaa käytetään kriteeristöä, jossa yrityksen avautuminen ja hallitustyön tuloksellisuus ovat keskeisesti tunnistettavissa esimerkiksi hyvän kasvun, onnistuneen strategian, uudistumisen ja kansainvälistymisen aikaansaajaksi. Uusi onnistunut omistajastrategia, jota hallitus toiminnallaan on edesauttanut, voi myös olla merkittävä valintakriteeri.

Palkinto jaetaan vuosittain keväällä järjestettävässä tilaisuudessa. Hallituspartnereiden kumppanina palkitsemisprosessissa toimii Kauppalehti, jonka myötä palkinto saa myös ansaitsemaansa julkisuutta. Palkinto on jaettu nyt kuusi kertaa. Ensimmäisen kerran se myönnettiin vuonna 2011 SE Mäkinen Logistics Oy:lle Vantaalta, 2012 Lappset Group Oy:lle Rovaniemeltä, 2013 Robit Rocktools Oy:lle Lempäälästä, 2014 Serres Oy:lle Kauhajoelta, 2015 Pohjola Rakennus Oy:lle Tampereelta, 2016 Gofore Oy:lle Tampereelta, viime vuonna HappyOrNot Oy:lle Tampereelta ja tänä vuonna Pemamek Oy:lle Loimaalta.

Tämänvuotinen Kultainen Nuija luovutettiin 31.5.2018 Kauppalehden tämänvuotisen Kasvajat-kiertueen Helsingin tilaisuuden yhteydessä.

Palkintolautakunnan kokoonpano on vuonna 2018:

  • Matti Alahuhta          hallituksen pj. Outotec Oy  (palkintolautakunnan pj)
  • Arno Ahosniemi        päätoimittaja, Kauppalehti
  • Sari Baldauf              hallitusammattilainen
  • Anne Berner             liikenne- ja viestintäministeri, hallituksen pj. Oy Vallila Interior Ab
  • Miika Mäkitalo          toimitusjohtaja, M-Files O

Palkinnon kustantaa Hallituspartnerit ry
 

 

 

 

 

Huomionosoitusta symboloi taiteilija Vesa Varrelan suunnittelema kiertävä taideteos, jossa kultainen nuija nousee yrityksen arjesta kuvaten hallituksen päätöksentekoa yrityksen tulevaisuuden hyväksi. Diplomi ja pienempi nuija jäävät yritykselle menestyksen symboleina.