Tutkimusmatkalla tulevaisuuden hallitusosaamiseen

6.9.2017


Mari Mäki

Tutkimusmatkalla tulevaisuuden hallitusosaamiseen

“Työn maailma on tuntemattoman äärellä: Automatisaatio, robotisaatio, keinoäly ja digitaaliset alustat muokkaavat kaikkia aloja teollisuudesta hoivatyöhön.”  Sitra, Megatrendit 2017

Sitran megatrendiraportti kiteyttää sen, mikä on ollut monien huulilla jo pitkään. Varmaa on ainoastaan muutos. Muutos, joka etenee kiihtyvällä vauhdilla ja ravistelee kaikkia toimialoja.

Miten tähän pitäisi varautua yritysten hallituksissa? Millaista osaamista ja taitoja tulevaisuuden hallitustoimijoilta vaaditaan ja mistä osaajat löydetään? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Future Boardin tulevaisuuden hallitusosaaminen -kyselytutkimuksessa syyskuun aikana.

Tutkimuksessa selvitetään yritysten hallitustoimijoiden sekä operatiivisen johdon näkemyksiä hallitusosaamisen kehitystarpeista. Tulokset esitellään Tulevaisuuden hallitusosaamisen Think Tank -tilaisuudessa marraskuussa, ja ymmärrystä syvennetään vielä yhdessä työpajatyöskentelyn avulla. Tiivistelmä tuloksista toimitetaan kaikille kyselyyn vastanneille.

Vahdi siis postiasi. Hallituspartnerien jäsenenä saat kutsun kyselyyn syyskuun alkupuolella. Vastauksesi palvelee koko Suomen elinkeinoelämää.

Future Board on päättänyt ottaa tehtäväkseen luoda ja jakaa tulevaisuuden hallitusosaamista. Siihen työhön tarvitsemme niin hallituskonkareiden kuin nuorten hallitusosaajien apua. Lähdetään yhdessä tutkimusmatkalle tulevaisuuden hallituksiin!
 

Reetta Keränen                                        Mari Mäki
puheenjohtaja                                           viestintävastaava

Future Board ry                                        Future Board ry

 

Ps. Tunnetko kovan hallitustekijän, joka nuoresta, alle 40-vuotiaasta iästään huolimatta, on yltänyt urotekoihin tai joka on jo vanhempi konkari, mutta sparrannut ja auttanut nuorempia hallitustekijöitä heidän poluillaan? Future Board etsii ehdokkaita Vuoden Nuoreksi Hallitustekijäksi 2017. Ilmianna kuvaukseen sopiva henkilö 30.9. mennessä  tämän linkin kautta!

Future Board ry. on nuorten hallitusosaajien verkosto, jonka tarkoitus on kasvattaa nuoria osaajia suomalaisten yritysten hallituksiin. Future Board on avoin yhteisö jäsenkriteerit täyttäville henkilöille. Jäsenyyteen edellytämme kokemusta toiminnasta aktiivisen hallituksen jäsenenä ja alle 40 vuoden ikää. Rakennamme kansainvälistä verkostoa, jotta voisimme vastata kansainvälistyvien kasvuyritysten tarpeeseen kehittää omaa liiketoimintaansa.

Lisätietoja: futureboard.org