Hallitus on toimitusjohtajan paras työsuhde-etu

20.11.2016


Pia Pursiainen

Hallitus on toimitusjohtajan paras työsuhde-etu!

Nimeä merkittävin työsuhde-etu, mitä toimitusjohtana Sinä vaatisit itsellesi! En taida olla väärässä, jos väitän, että sieltä nousee esiin tuhtia kuukausipalkkaa ja muikeata vuosibonusta, käsittämättömän kovat irtisanomisajan palkat sekä vielä kaupan päälle komea työsuhdeauto? Entäpä, jos väitän, että kaikista tärkein työsuhde-etu pitäisi olla toimiva, tasokas ja hyvä hallitus, hallituksen puheenjohtaja etunenässä? Näin väitän ja olen vielä ihan tosissani. Miksi ihmeessä?

Toimitusjohtajan tärkein tuki tulee hallitukselta ja erityisesti hallituksen puheenjohtajalta. Ilman sitä on vaikea onnistua ja innostua, viedä laivaa ja sen arvokasta lastia kohti oikeaa satamaa onnistuneesti. Kuten ennenkin on tullut todettua, hallituspäivä pitäisi olla toimitusjohtajan ja koko hallituksen kuukauden paras päivä! Toimiva ryhmädynamiikka, asiaan hyvin valmistautuneet ja paneutuneet ihmiset, hyvä asiaosaaminen, rikas ja monimuotoinen keskustelu synnyttää lopulta parhaat päätökset – se on kaikkien etu. Voiko tätä enempää myöskään toimitusjohtaja työantajaltaan vaatia onnistuakseen omassa tehtävässään?

Hyvä ryhmädynaamiikka – mitä se on? Toimitusjohtajan näkövinkkelistä katsottuna se on avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa on helppo käydä keskustelua mistä tahansa asiasta. Piikittely, nakittaminen tai turhanpäiväinen jaarittelu ja jossittelu ei edesauta ketään. Se suorastaan voi vaarantaa organisaation kykyä menestyä. Jokainen meistä varmasti tunnistaa sen, miten informaatiota saattaa jäädä pimentoon, jos epäilee vastaanottajien suhtautuvan asiaan ei toivotulla tavalla. Ja jokainen meistä tunnistaa myös sen, että hyvässä ja rakentavassa ilmapiirissä on huippua paiskia duunia, tehdä vaikeitakin päätöksiä! Se perusoletus toimii todellakin myös hallituksessa.

Toimitusjohtajan näkökulmasta katsottuna yksikin hallitusjäsen, joka ei ehdi valmistautua asiaan tai ei ehdi paikalle, on täysin turha jäsen. Ei sellaisesta ole kenellekään hyötyä, hallitusjäsen statukselle pitää antaa arvoa ja se pitää omalla toiminnallaan lunastaa, arvovaltainen asema! Hallitusjäsenen tulee tutustua etukäteen jaettuihin materiaaleihin, paneutua asiasisältöön, muodostaa oma kantansa ja rohjeta se myös esittää silloin, kun on asiasta keskustelun aika. Ei jossitella jälkikäteen eikä varsinkaan panetella tehtyjä päätöksiä. Tätä mielipiteen esittämistä, kannanottoa ja rohkeaakin näkökulmaa kaipaa myös toimitusjohtaja, vain sitä kautta voidaan muodostaa paras mahdollinen päätös! Tämä tuottaa varmasti parhaat eväät toimitusjohtajalle jalkauttaa strategiaa ja erilaisia syntyneitä päätöksiä organisaatiossa eteenpäin.

Kaiken tämän päällä on tietysti hyvä puheenjohtaja, joka omalla persoonallaan ja taidoillaan pitää hallitustyöskentelyn ruodussa, tukee ja myös tsemppaa toimitusjohtajaa haastavassa työssään. Puheenjohtajalla on myös muita tehtäviä, mutta tällä kertaa katsonkin asiaa vain toimitusjohtajan silmin.

Kyllä, olen edelleen sitä mieltä, että TÄMÄ on se tärkein toimitusjohtajan työsuhde-etu! Sehän on periaatteessa kirjoitettu osakeyhtiölakiin, mutta sieltä puuttuu adjektiivit ja toiminnan kuvaukset – ehkä ne tulisikin pyytää jokaisen lisäämään toimitusjohtajasopimukseen! Voi hyvin olla, että vielä kokematon toimitusjohtaja uskoo itseensä ja osaamiseensa niin vahvasti, ettei edes huomaa vaatia itselleen toimivaa ja vahvaa hallitusta. Matkan varrella, muutostarpeiden kohdatessa liiketoimintaympäristön, huomaa kyllä myös toimitusjohtaja, miten tärkeä tuki hallitus myös hänelle itselleen on. Erinomaisella toimitusjohtaja-hallitus -yhteistyöllä organisaatiosta voi tulla menestyksekäs ja vastata erinomaisesti muuttuvan maailman haasteisiin!

Pia Pursiainen
Hallituspartnerit ry Tampere