Kultainen Nuija HappyOrNot Oy:lle

24.5.2017

Kultaisen Nuijan 2017 vastaanottivat hallituksen puheenjohtaja Tero Luoma ja toimitusjohtaja Heikki Väänänen
Kultaisen Nuijan 2017 vastaanottivat hallituksen puheenjohtaja Tero Luoma ja toimitusjohtaja Heikki Väänänen

Hallituspartnerien antama tunnustus hyvästä hallitustyöstä myönnettiin nyt jo seitsemännen kerran.

Hallituspartnereiden antama huomionosoitus hyvästä hallitustyöstä myönnettiin eilen tamperelaiselle HappyOrNot Oy:lle.

Tämänvuotisen kisan voittajaksi julistettiin erinomaisesti menestynyt it-alan yritys HappyOrNot Oy.

Hallituspartnerit jakoi palkintolautakunnan esityksestä myös kahdelle muulle loppukarsintaan selvinneelle yritykselle kunniamaininnat hyvästä hallitustyöstä. Sen saivat jyväskyläläinen Firstbeat Technologies Oy sekä oululainen Proventia Group.

 

HappyOrNot Oy perusti hallituksen kolmisen vuotta sitten. Yhtiö halusi alusta lähtien toteuttaa hallitustyöskentelyä toisin kuin muut. "Meidän näkemyksemme oli, että hallitustyö on yleisesti vanhakantaista ja varsinkin kasvuyhtiöissä sitä pitäisi tehdä uudella tavalla.", yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma sanoo.

"Keskeisintä on pitää katse riittävän pitkällä eikä jumittua peruutuspeiliin. Kokouksessa käytämme esimerkiksi viisi minuuttia raporttien katsomiseen ja kolme tuntia suunnitelmien tekemiseen", toimitusjohtaja Heikki Väänänen kertoo.

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia, eikä kasvuyritys voi päätöksissään jäädä odottamaan kahden kuukauden päästä pidettävää kokousta tai lyödä lukkoon vuosikellon mukaista kokousagendaa vuodeksi etukäteen.

HappyOrNotin hallitus on tottunut kokoustamaan esimerkiksi Skypessä tai Gotomeetingissä.

"Kaikilla hyvillä hallituksilla on myös WhatsApp-ryhmä. Se on hyvä väline päivittäiseen ja epämuodolliseen viestinvaihtoon hallituksen ja johtoryhmän kesken", Luoma sanoo.

HappyOrNot Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 4,5 milj. euroa.

"Meillä on kirkas pläni siitä, miten liiketoiminta kymmenkertaistetaan tästä ja varsin selkeä ajatus, miten se kaksikymmenkertaistetaan", hallituksen puheenjohtaja Luoma kertoo.

  

Tämänvuotinen Kultainen Nuija ja kunniamaininnat jaettiin eilen Kauppalehden Kasvuyritys 2017 Helsingin tilaisuuden yhteydessä.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Matti Alahuhta (hallituksen pj. Outotec Oy, palkintolautakunnan pj), Sari Baldauf (hallituksen pj. Fortum Oyj), Anne Berner            (liikenne- ja viestintäministeri, hallituksen pj. Oy Vallila Interior Ab), Timo Salli                  (toimitusjohtaja Katsa Oy) ja Arno Ahosniemi (päätoimittaja Kauppalehti Oy).