Lappset Groupin vahva hallitustyö palkittiin Kultaisella Nuijalla

23.5.2012

Leikkivälinevalmistaja Lappset Group Oy on saanut Kultainen Nuija 2012 -palkinnon. Huomionosoitus annetaan yritykselle johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä, ja sen myöntää Hallituspartnerit ry Tampere yhteistyössä Kauppalehden kanssa

 

Rovaniemeläinen Lappset Group on kasvanut kansainväliseksi konserniksi, jolla on tytäryhtiö seitsemässä maassa ja vientiä noin 50 maahan. Kehityksen tärkeä tukijalka on yhtiön aktiivinen hallitustyöskentely. Hallitus käsittelee aidosti strategisen tason kysymyksiä ja kokoontuu keskimäärin kuusi kertaa vuodessa.

Lappset Groupin hallituksessa perheyhtiön edustaja on sen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo. Muut hallituksen jäsenet ovat tällä hetkellä perheen ulkopuolisia ammattilaisia.

− Yhtiön eri kehitysvaiheissa olemme vaihtaneet sekä toimitusjohtajaa että hallituksen kokoonpanoa. Eri vaiheissa on arvioitu nimenomaan yrityksen tarpeiden mukaan sitä, millainen rakenne hallitukseen tarvitaan. Tämä on mielestäni hyvin tärkeää, Johanna Ikäheimo perustelee.

Lappset Groupin hallitus luo toimivalle johdolle liiketoiminnan strategisen kehyksen.

− Strategioita tehdään pitkälle aikavälille, mutta silti hallituksessa on oltava myös herkkyyttä. Pitääkö strategiaa sittenkin muuttaa? Pk-yrityksessä nopeus on valttia ja tämä on korostunut viime aikoina. Myös hallitustyössä on kyettävä nopeisiin liikkeisiin.

 

Hyvä hallitustyö näkyy yrityksen kaikilla tasoilla

Johanna Ikäheimon mukaan hyvä hallitus on monipuolinen, keskusteleva, kyseenalaistava, toimivaa johtoa haastava ja sparraava.

− Ammattimaisesti toimiva hallitus ohjaa myös yrityksen johdon ja sitä kautta koko organisaation samaan ammattimaisen toiminnan linjaan. Työ heijastuu siis yrityksen kaikille tasoille, Johanna Ikäheimo toteaa.

− Usein sanotaan, että hallituksessa on hyvä olla erilaisia ihmisiä. Sen rinnalla – varsinkin puheenjohtajan näkökulmasta – yhtä tärkeää on yhteenkuuluvuus ja hyvä ryhmädynamiikka. Hallitustyö on joukkueurheilua kuten kaikki muukin tekeminen. Porukan on omalla tavallaan myös viihdyttävä yhdessä, että syntyy motivaatio tehdä hyvää yhdessä.

 

Hallitustyöskentely pk-yritysten voimavaraksi

Kultainen Nuija -palkinnon myöntää Hallituspartnerit ry Tampere yhteistyössä Kauppalehden kanssa. Palkintolautakunnassa toimivat Matti Alahuhta, Kone Oyj, Anne Berner, Vallila Interior Oy, Timo Salli, Katsa Oy, Risto Siilasmaa, Nokia Oyj ja Hannu Leinonen, Kauppalehti Oy. Palkinto jaettiin 23. toukokuuta Helsingissä.

− Kultainen Nuija -palkinnolla nostamme osaltaan esiin hallitustyöskentelyn merkitystä yrityksen voimavarana. Nopeasti muuttuvassa ja globaalistuvassa toimintaympäristössä asiantunteva ja ammattimainen hallitus on tärkeä strateginen tuki, Hallituspartnerit ry:n puheenjohtaja Antero Virtanen perustelee.

− Pirkanmaalla Hallituspartnerit ry Tampere pyrkii varmistamaan elinkeinoelämän kilpailukykykyä edistämällä ja kehittämällä pk-yritysten ammattimaista hallitustyöskentelyä, Hallituspartnerit ry:n toiminnanjohtaja Sari Vaajanen-Ärrälä kertoo.

Hallituspartnerit ry Tampere on valtakunnallisen hallituspartneriverkoston tamperelainen jäsen. Hallituspartnerit välittää pk-yrityksiin ulkopuolisia ammattilaisia hallituksen jäseniksi ja toteuttaa HHJ-koulutusta (Hyväksytty Hallituksen Jäsen) yhdessä Tampereen kauppakamarin kanssa.

Lappset Group Oy on yksi maailman johtavista leikkipaikkavälinevalmistajista. Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 oli 46,5 miljoonaa, ja siitä viennin osuus on 60 prosenttia. Lappset Groupin pääkonttori on Rovaniemellä. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa Rovaniemellä ja Pellossa, Ruotsissa sekä kesäkuusta 2012 lähtien Virossa. Työntekijöitä on noin 300.

 

 

Lisätietoja:

Lappset Group Oy, hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo, johanna.ikaheimo@lappset.com, puh. 020 775 0299.

Hallituspartnerit ry Tampere,

puheenjohtaja Antero Virtanen, antero.virtanen@jesura.fi, puh. 0400 336940, toiminnanjohtaja Sari Vaajanen-Ärrälä, sari.vaajanen@gmail.com, puh. 040 5043 229.